Våra tyger

Vi använder följande tyger.
Satin: Vanligaste brudklänningstyget hos oss. Lätt att sköta. Tål 2 prickar vid strykning, vattentvätt och blir inte lätt strynklig. Tungt fall och snyggt att drapera. Vi har 7 olika brudklänningsfärger. Men säljer mest vitt-light ivory och ivory.

Taft: Ett lätt prassligt tyg som är lite melerad i strykturen. Bra till stora och små draperingar. Används oftast till festkläder. Tål också 2 prickar vid strykning och  vattentvätt. Lätt fall. Vi har 7 olika brudklänningsfärger.

Chiffong: Lätt genomskinlig tyg som är tungt i fallet. Tål att strykas och tvättas. Används oftast till strandklänningar. Chiffong sys oftast tillsammans med satin.

Organza: Lätt genomskinlig tyg som är lätt i fallet. Tål lätt strykning och går att tvättas. Används oftast tillsammans med satin. Lätt att drapera.



Tyll: Tyllet som vi har till klänningarna är finmaskig och lätt i fallet. Gå jättebra att drapera och används oftast tillsammans med satin och spets. I motsatsen till tyll som vi använder till underkjolar. Den är grovmaskig och tänkt att hålla upp klänningen.

Spets: Vi har jättemånga olika spetsar som vi använder oss av. Det finns spets som ser handvirkat ut till mormors gardiner. Mjuka eller hårda. Man syr oftast kristaller på spetsar men detta är inget måste utan du kan själv välja bort det.

För fler modeller besök gärna våran hemsida www.matildasfest.com

Kommentarer

Populära inlägg